KREMO GAMYBA NAMUOSE

Norisi  visuomet turėti šviežio, natūralaus ir būtent savo odai tinkančio kremo? Parduotuvėse gausu įvairių firmų kremų – labai sunku išsirinkti idealiai tinkantį.Kremo sudėtį perprasti gali būti nelengva ne profesionalui, todėl, kad tam reikia žinoti specialių sąvokų reikšmes, kiekius. Parabenai, silikonai ir įvairaus pobūdžio cheminiai ingridientai kemša odos poras, sukelia alergijas, skatina spuogų atsiradimą, džiovina odą ir kitaip kenkia mūsų grožiui. Ar įmanoma to išvengti?

 Saugų, šviežią, natūralų kremą galima pasidaryti pačiai. Pasigaminus, kuo puikiausiai gali žinoti, iš kokių ingredientų jis susideda, kokią funkciją atlieka. Ir, kas svarbiausia, už tokį produktą nereikia mokėti daug pinigų. 

60 ml kremas

25% aliejinė dalis  15 ml (3 arbatiniai šaukšteliai arba 1 valgomasis šaukštas)

68,2% vandeninė dalis 40 ml (8 arbatiniai šaukšteliai arba 2 ir 1/3 valgomojo šaukšto

6% emulsiklis apie 4 g (maždaug 1 arbatinis šaukštelis)

0,6% natūralus konservantas 10 lašų

0,2% natūralus antioksidantas 3 lašai

1% eterinio aliejaus 16 lašų

 

Reikalinga įranga kremo gamybai:

  • Viryklė
  • Puodas ar kitas platesnis indas, kuris bus naudojamas kaip „karšto vandens vonelė“
  • Dubenėlis ar kitas indelis aliejinei daliai
  • Stiklinė vandeninei daliai
  • Svarstyklės (jei neturi, tuomet galima gaminti be jų)
  • Termometras
  • Šaukštelis arba nedidelis plakiklis
  • Matavimo cilindras (jei neturi pradžiai pakaks ir šaukšto)
  • Indelis kremui
  • Popieriaus lapas ir rašiklis, kad užsirašytum tikslų kremo receptą, kurį paskui galėsi tobulinti

 

Kremas susideda iš 2 pagrindinių dalių: vandeninės ir aliejinės.

Reikalingi produktai kremo gamybai:

  • Vandeninei daliai: hidrolatas arba distiliuotas vanduo (kurio yra bet kurioje parduotuvėje prie automobilių prekių)
  • Aliejinei daliai: nerafinuotas aliejus, fitolis
  • Emulsiklis: emulsinis vaškas, Olivem 1000, bičių vaškas ar kiti (reikalingas vandeninės ir aliejinės fazių sujungimui)
  • Natūralus konservantas: ekokonservantas, greipfrutų sėklų ekstraktas (tik nemaišykite su maisto papildu), naticidas ar leucidal. Natūralus konservantas padės išlaikyti kremą ilgesnį laiką.
  • Natūralus antioksidantas: vitaminas E, rozmarino CO2 ekstraktas.
  • Papildomi produktai: eteriniai aliejai, alavijo gelis, pantenolis, kofeinas, kofermentas Q10, haliurono rūgštis ar kiti

 

Kremo gamybos eiga:

  1. Dezinfekuokite įrangą. Patikima priemonė stikliniams indams dezinfekuoti – išvirinti juos vandenyje. Į puodą dvigubu dugnu pripilama vandens, sudedami išplauti su soda indai ir pavirinama 10-20 min. Tuomet išimkite ir leiskite natūraliai nudžiūti arba nušluostykite su švariu rankšluosčiu. Plastmasines ir keramikines priemones reikia išplauti šiltu vandeniu su soda ir perplauti. Išdžiūvus nuvalyti spiritu suvilgytu vatos tamponėliu arba 10 min. pakaitinkite garuose.
  2. Įsipilame vandeninės dalies, tiek kiek reikia į stiklinaitę.
  3. Įsipilame aliejinės dalies pagal receptą į dubenėlį ar kitą indelį.
  4. Reikiamą kiekį emulsiklio įberiame į aliejinę dalį.
  5. Abu indus dedame į karšto vandens vonelę ir šildome, kol abi dalys pasieks 65°C.
  6. Kai abi dalys pasiekia reikiamą temperatūrą, išimame iš vandens vonelės.
  7. Vandeninę dalį iš lėto pilame į aliejinę dalį ir tuo pat metu nuolat maišome, kad vanduo susijungtų su aliejumi.
  8. Maišome iki kol kremas atvėsta iki kambario temperatūros.
  9. Sulašiname konservantą, sumaišome. Sulašiname antioksidantą, sumaišome. Sulašiname eterinį aliejų, sumaišome.

10. Gerai išmaišytą kremą sudedame į indelį.

 

Štai ir turite savo gamintą šviežiai kvepiantį kremą!

www.aromaparadise.lt, http://www.youtube.com/watch?v=32vFxix83Qg  vaizdinė medžiaga

 

Neturite teisių komentuoti

   

Odos, plaukų, nagų priežiūros įmonės

   
   
   
© SU university